Táborok, kirándulások

Olyan táborokat szervezünk, amelyben a gyerekek közel kerülnek a természethez, átesnek bizonyos megpróbáltatásokon, ráéreznek, hogy lehet a civilizáción kívül is élni.

A táborainkban a gyerekek megtapasztalhatják az egymásra utaltság érzését, a természet különlegességét, kincseit, a "nomád élet" másságát. Átélik az önellátás szükségességét, a kényelem feladását, a gyaloglás és a fizikai erőfeszítés élményét. Alkothatnak, játszva tanulhatnak, együtt lehetnek.

Erdei iskola 2018

A Rogersben a tanévet mindig erdei iskolával indítjuk, ahol a pedagógiai célunk a közösségépítés és az ismeretszerzés. Mindegyik osztály különböző remek programon vett részt. Emlékezetes élményekkel gazdagodtunk, jókat túráztunk, játszottunk, új ismeretekkel gazdagodtunk. Sikerült közelebb kerülni egymáshoz, együttműködőbb csapattá válni.

Bővebben...

Év végi tábor 2018

Idén az év végi táborunknak a témája a Vadnyugat volt, helyszíne Gold Lake City (alias Pálköve).

Bővebben...

Erdei iskola 2017

Az idei tanévet is erdei iskolával indítottuk. Mindegyik osztály különböző remek programokon vett részt. Legtöbbször gyönyörű napsütéses időnk volt, amikor pedig esett, akkor sem estünk kétségbe. Emlékezetes élményekkel gazdagodtunk, jókat túráztunk, játszottunk, új ismeretekkel gazdagodtunk. Sikerült közelebb kerülni egymáshoz, együttműködőbb csapattá válni.

Bővebben...

Év végi tábor 2017

Ennek a tábornak a témája a játék volt, amit a hatodikos gyerekek találtak ki. A tanárok egy csapata sokat ötletelt, hogyan lehet erre a témára egy tábori keretjátékot felépíteni.

Bővebben...

Erdei iskola 2016

Az idei tanév első három hetében mindegyik osztály különböző remek programokon vett részt az erdei iskolában. Legtöbbször gyönyörű napsütéses időnk volt. Emlékezetes élményekkel gazdagodtunk, jókat sétáltunk, ettünk, nevettünk, és sikerült közelebb kerülni egymáshoz, együttműködőbb csapattá válni.

Bővebben...

Főbb tábori tevékenységeink

 • Kézműves foglalkozások a természetben talált anyagokból
 • Növény- és állatmegfigyelési kutatómunka
 • Zenélés, éneklés
 • Sportolások
 • Kirándulások, a környék feltárása, megismerése
 • A kerettémából merítő színház az utolsó estén, ehhez próbák, díszletek és jelmezek készítése, nagy részük természeti anyagokból
 • Olvasókörök, a kerettémát feldolgozó kutatómunka
 • Osztályprogramok
 • A sátor, az egész tábor, az ebédlő stb. rendben tartása, önellátó munka
 • Választható túlélőtábor
 • Éjszakai akadályverseny és bátorságpróba

Tábordal

Hagyomány már, hogy a keretjátékhoz egy dal is kapcsolódik. Hazaérkezéskor, amikor a vasúti kocsi a csarnokba érkezik, kihajolunk az ablakokon és ezt a dalt énekeljük, hogy üdvözöljük a szülőket és elbúcsúzzunk egymástól. A következő év tanévnyitóján is ezzel a dallal köszöntjük egymást és a Rogers Iskolához csatlakozó elsősöket.

Bizonyítványosztás

A tanévzárót- értékelve az elmúlt 10 hónap közös munkáját rendszerint az aktuális táborban tartjuk, csakúgy, mint a bizonyítványosztást is. A tanévzáró egyike a legfontosabb ünnepeinknek. Itt ballag át minden osztály a következő évfolyamba: ezután már mindenki egy évvel idősebb lesz!

Ez a video betekintést nyújt a tanévzáró bensőséges hangulatába:

Video :: Bizonyítványosztás

Kirándulások

Az osztályok egy tanév alatt többször mennek különböző kirándulásokra, gyakran a szülőkkel együtt. Az öko iskolánk keretein belül a tanítási időn kívül is szervezünk kirándulásokat a családok számára.

Erdei iskola

A tanév első heteiben 3-5 napos erdei iskolában vesznek részt a gyerekek. A Rogers Erdei Iskola komoly szakemberek vezetésével kialakított rendszer. Sokféle gazdag programmal találkozhatnak a gyerekek: pl. madárgyűrűzés, vízbiológia, gyógynövénytúra, odú készítés...