„A búza útja” című játszóházban járt a Méz osztály

A délelőtt során a búza útját jártuk be sok játékkal, mesével, énekkel és tánccal. Lisztet őröltünk, tésztát dagasztottunk, zsemlét formáztunk, sütöttünk és ettünk. Közben megismerkedtünk a különböző gabonafajtákkal és a hagyományos kenyérsütés módjával.

Dolgoztunk kiscsoportos műhelymunkában. Az egyik csoportban a gyerekek mozsárban törték, őrölték a gabonaszemeket, kenyértésztát készítettek, zsemléket formáztak. A kisült cipócskákat még ott megkóstoltuk. Nagyon tetszett a gyerekeknek a program. Jó volt, hogy mindent ők, maguk csinálhattak (morzsolás, szitálás, dagasztás, cipógyúrás, díszítés).

További cikkek

Témanap

A témanapok alkalmával a gyerekek vegyes korcsoportban adott témának különböző oldalról való megközelítésével foglalkoznak, más és más művészeti ágakban (zene, mozgás, képzőművészet, dráma) tevékenykednek.

A januári témanapunkon József Attila: Indiában, hol éjjel a vadak című versét dolgoztuk fel.

Rogers Iskola és Óvoda

Video :: Vers témanap

Szakkör

A szakkör kötelezően választható délutáni foglalkozás iskolaidőben. A gyerekek 5-6 hetente megújuló szakköri tevékenységek közül választhatnak.

Ebben a videóban a karácsonyfadísz készítő szakkörön, a gyerekek a pelenkaöltést tanulják.

Rogers Iskola és Óvoda

Video :: Pelenkaöltés szakkör

Mestermunka

A Mestermunka készítésekor a diákok olyan tartalmában és formájában - szabadon választott témát dolgozhatnak fel, ami őket a legjobban érdekli. Ez az első hat év lezárása, melyben képet kaphatnak magukról is a kutatás, megírás, összeállítás, formába öntés terén. Egyben előremutató lehet számukra és a felnőtt világ számára is a későbbi saját tanulási technikájukra.

Komplex óra

A megszokott rogerses órák stílusában nem a tantárgyak szigorú határain belül mozgunk, tevékenykedünk, tanulunk, hanem, mivel általában egy természettudományos és egy társadalomtudományos tanár van jelen, interdiszciplináris szemlélettel, problémaközpontúan járunk egy-egy kérdés végére, dolgozunk fel sokszor heteken keresztül egy témakört. Gyakran a gyerekek önálló prezentációkat készítenek, amit az osztálynak bemutatnak.