Öko sarok

okologiai programunk

Az iskola újságjában külön rovatot kapott az Öko-sarok, ahol beszámolunk a legújabb projektekről, ötleteket és tippeket adunk a környezettudatos életvitelhez. A természettudományi teremben külön polcot kaptak a "zöld" könyvek és videofilmek.

Környezetvédelmi program

okologiai programunk

Környezetvédelmi programunk részeként részt veszünk a a Suli PET2 programban és környezetvédelemmel foglalkozó különböző rendezvényeken. A termekben külön gyűjtjük a papír és egyéb hulladékokat, a folyosókon a elemeknek is van külön gyűjtő helye.

Mobil labor

Iskolánk rendelkezik a Greenpeace fejlesztéséből származó mobil természetvédelmi laboratóriummal, mely alkalmas víz és talajszennyezettség mérésére is. Az önálló vízvizsgálati laborunk is nagy segítséget nyújt a terepmunkák során.

Ökológiai programunk

A Rogers Iskola Pedagógiai Programjában mindig hangsúlyos célként jelent meg a környezettudatos gondolkodású, ökológiailag is felelős fiatalok nevelésére

2008-ban elnyertük az Ökoiskola címet, 2011-ben pedig a Zöld Óvoda címet. Feladatunknak tekintjük a személyes felelősségen alapuló, környezetkímélő, természettisztelő magatartás kialakítását közvetlen környezetünk értékeinek megőrzésével, környezetszennyező folyamatok káros hatásainak megismerésével. Célunk visszavezetni a gyerekeket a természetközelséghez, a szemlélődéshez, és kivezetni őket a fogyasztásfüggőségből, és így alapjaitól felépíteni egy minden szempontból takarékosabb életmódot.

Rendszeresen kommunikálunk a 2. emeleti faliújságunkon és az iskola újságban. Igyekszünk a legfrissebb információkkal ellátni a diákokat a zöld napokról és minden egyébről, ami környezetünkkel kapcsolatos.

Az évek során iskolánkban egyre több ökológiával kapcsolatos dolgot honosítottunk meg, a 2007/2008-as tanévtől az ökológia órák mellett elindítottuk az Öko-kommandó programunkat.

Öko kommandó

A "Tisztaságot Újbudán!" programhoz a Rogers Iskola is csatlakozott.

Komposztálás

Mi kerülhet a komposztba?

oko.jpg