Öko sarok

okologiai programunk

Az iskola újságjában külön rovatot kapott az Öko-sarok, ahol beszámolunk a legújabb projektekről, ötleteket és tippeket adunk a környezettudatos életvitelhez. A természettudományi teremben külön polcot kaptak a "zöld" könyvek és videofilmek.

Környezetvédelmi program

okologiai programunk

Környezetvédelmi programunk részeként részt veszünk a a Suli PET2 programban és környezetvédelemmel foglalkozó különböző rendezvényeken. A termekben külön gyűjtjük a papír és egyéb hulladékokat, a folyosókon a elemeknek is van külön gyűjtő helye.

Mobil labor

Iskolánk rendelkezik a Greenpeace fejlesztéséből származó mobil természetvédelmi laboratóriummal, mely alkalmas víz és talajszennyezettség mérésére is. Az önálló vízvizsgálati laborunk is nagy segítséget nyújt a terepmunkák során.

Öko nap 2015

Idén a Föld napján vízhez mentünk, méghozzá a Velencei-tóra. Pár évvel ezelőtt már előfordult velünk ez, ami akkor olyan kellemes emlékeket hagyott mindenkiben, hogy újra emellett döntöttünk.

8 óra előtt a Déli pályaudvaron találkoztunk, és 9 órakor már az agárdi akváriumokban nézegettük a vezetőnk és házigazdánk, Simon Gyuri és kisfia által fogott vízi állatokat, halakat. Miután nagy hajókkal átszeltük a kis vizet, idén is kettéváltunk, és a Pákozd-Sukorói Arborétumba sétáltunk fel, illetve kenukkal a vízre szálltunk. Óriási élmény volt ismét a természet hangjait, illatait, élőlényeit közelről megélni. Keményen belehúztunk az evezésbe, így pont elértük a hajót és azután a vonatot.

Rengeget D-vitaminnal és élménnyel gazdagodva értünk haza, és abban a hitben, hogy jó lenne mihamarabb visszatérni ide, akár hosszabb időre is.

Öko kommandó

A "Tisztaságot Újbudán!" programhoz a Rogers Iskola is csatlakozott.

Komposztálás

Mi kerülhet a komposztba?

oko.jpg