Öko sarok

okologiai programunk

Az iskola újságjában külön rovatot kapott az Öko-sarok, ahol beszámolunk a legújabb projektekről, ötleteket és tippeket adunk a környezettudatos életvitelhez. A természettudományi teremben külön polcot kaptak a "zöld" könyvek és videofilmek.

Környezetvédelmi program

okologiai programunk

Környezetvédelmi programunk részeként részt veszünk a a Suli PET2 programban és környezetvédelemmel foglalkozó különböző rendezvényeken. A termekben külön gyűjtjük a papír és egyéb hulladékokat, a folyosókon a elemeknek is van külön gyűjtő helye.

Mobil labor

Iskolánk rendelkezik a Greenpeace fejlesztéséből származó mobil természetvédelmi laboratóriummal, mely alkalmas víz és talajszennyezettség mérésére is. Az önálló vízvizsgálati laborunk is nagy segítséget nyújt a terepmunkák során.

Ökológiai programunk

A Rogers Iskola Pedagógiai Programjában mindig hangsúlyos célként jelent meg a környezettudatos gondolkodású, ökológiailag is felelős fiatalok nevelésére

2008-ban elnyertük az Ökoiskola címet, 2011-ben pedig a Zöld Óvoda címet. Feladatunknak tekintjük a személyes felelősségen alapuló, környezetkímélő, természettisztelő magatartás kialakítását közvetlen környezetünk értékeinek megőrzésével, környezetszennyező folyamatok káros hatásainak megismerésével. Célunk visszavezetni a gyerekeket a természetközelséghez, a szemlélődéshez, és kivezetni őket a fogyasztásfüggőségből, és így alapjaitól felépíteni egy minden szempontból takarékosabb életmódot.

Rendszeresen kommunikálunk a 2. emeleti faliújságunkon és az iskola újságban. Igyekszünk a legfrissebb információkkal ellátni a diákokat a zöld napokról és minden egyébről, ami környezetünkkel kapcsolatos.

Az évek során iskolánkban egyre több ökológiával kapcsolatos dolgot honosítottunk meg, a 2007/2008-as tanévtől az ökológia órák mellett elindítottuk az Öko-kommandó programunkat.

Öko nap 2017

Izgalmas és sokszínű öko napon vehettünk részt április 24-én. Mint minden témanapot, egy is közös programmal kezdtük: a környékbeli utcákat takarítottuk meg a szeméttől. Ehhez az önkormányzattól kaptunk kesztyűket, zsákokat.

Bővebben...

Öko nap 2015

Idén a Föld napján vízhez mentünk, méghozzá a Velencei-tóra. Pár évvel ezelőtt már előfordult velünk ez, ami akkor olyan kellemes emlékeket hagyott mindenkiben, hogy újra emellett döntöttünk.

Bővebben...

Öko nap 2014

Idén az ökonap már előző este elkezdődött: az Everling Kft-től kaptunk 500 tő virágtövet és rengeteg virágföldet, amit a szülők, az ovisok és sulisok segítségével kellett elegyengetni a Pro Natura kert Kft. által előkészítet területen.

Bővebben...

Öko nap 2012

Hagyomány iskolánkban, hogy évente egy alkalommal a Föld napján tartjuk ÖKO-napi rendezvényeinket.

Bővebben...

További cikkeink...

  1. Öko nap 2011

Öko kommandó

A "Tisztaságot Újbudán!" programhoz a Rogers Iskola is csatlakozott.

Komposztálás

Mi kerülhet a komposztba?

oko.jpg