Like
Rogers, az együttműködés, a bizalom és
a sokoldalú tudás iskolája Miben több ez az iskola?

Kopogtató foglalkozások

Minden tanévben játékos ismerkedő foglalkozásokat szervezünk az iskolánk iránt érdeklődő családoknak. Januártól március közepéig három turnusban, 3-3 alkalommal várjuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket.

Bejelentkezés

A foglalkozásokra folyamatosan várjuk a családok jelentkezését. A csoportok beosztását a jelentkezések alapján készítjük el, és emailben küldünk meghívást a foglalkozásokra.

Bejelentkezés

Gyerekeknek

Ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akik már nagyon várják az iskolát, akik egyáltalán nem várják az iskolát, akik szívesen játszanak csoportban, akiknek kedve vagy szüksége van képességfejlesztő játékokban részt venni.

A gyerekeknek készség- és képességfejlesztő játékokat szervezünk, bevonva őket az általunk használt tanulási formákba, helyzetekbe. A találkozások alkalmat adnak a gyerekeknek arra, hogy megismerjék egymást, leendő tanítóikat, és otthonosan mozogjanak a Rogers Iskolában. A tanítók a gyerekek megismerése mellett megfigyelik a már kialakult készségeket, ismereteket.

Szülőknek

Ajánljuk azoknak a szülőknek, akik szeretnének segítséget kapni a gyermekük számára legmegfelelőbb iskola vagy iskolatípus kiválasztásához, szeretnék tudni, hogyan segítsék gyerekük átlépését az óvodából az iskolába és hogyan készüljenek az iskolára.

A gyerekekkel való munka során a szülők fontos partnerek számunkra, ezért szeretnénk, hogy ők is minél jobban megismerjenek bennünket. Ennek érdekében a gyerekfoglalkozásokkal párhuzamosan a szülőknek is szervezünk egy ismerkedő sorozatot. A találkozókon kötetlen formában beszélgetünk a személyközpontúság rogersi szemléletéről, nevelési elveinkről, a számunkra fontos értékekről, iskolánk felépítéséről, értékelési módszereinkről, és minden olyan dologról, ami a szülőket érdekli. A beszélgetések során a szülők megismerkednek a következő év tanítóival, akiktől az első osztállyal kapcsolatos kérdéseikre választ kaphatnak.

További információ iskolai napokon a (06 1) 209 3609-es telefonszámon vagy a rogersinfo_kukac_rogersiskola.hu email címen.

A foglalkozások ára: alkalmanként 2.000,- Ft / család. A gyermekeket és a szülőket is két-két kolléga várja ezekben az időpontokban. Kérjük, hogy a gyerekeknek hozzanak váltócipőt.

Kompetencia alapú oktatás

Iskolánkban kompetencia alapú oktatás folyik

A Carl Rogers Személyközpontú Alapítványi Iskola, Budapest azon általános iskolái közé tartozik, ahol kompetencia alapú oktatás folyik. Mit jelent a kompetencia alapú oktatás?

A kompetencia alapú oktatás célja az, hogy a gyermekek a mindennapi életben hasznosítható tudással rendelkezzenek - nem lemondva az ismeretek elsajátításáról, vagyis ismeretekbe ágyazott képességfejlesztés megvalósítására törekszik.

A kompetencia alapú képzés kezdetektől, az iskola 1990-es alapításától jellemző ránk. Az évek során jelentős tapasztalatokat szereztünk az általános iskolai kulcskompetenciák fejlesztése terén. Büszkék vagyunk rá, hogy az Oktatási Hivatal által végzett országos kompetenciaméréseken a Rogers Iskola tanulói mindkét kompetenciaterületen (matematika, szövegértés) kiemelkedően, magasan mind az országos, mind a budapesti átlag felett teljesítettek.

Részletes kompetenciamérési eredményeink itt

A témáról további részleteket a Rogers blogban talál:

Rogers Iskola nevelési tanácsok - mi is az a kompetencia alapú oktatás?

Nyílt napok

Nyílt napjainkat az alábbi dátumokon tartjuk az idei tanévben:

  • 2017. november 15.
  • 2017. november 28.
  • 2018. január 11.
  • 2018. február 7.
  • 2018. március 7.
Kecskeméthy Ági iskolatitkárunk szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére, munkanapokon 8:30-16:00 óráig az alábbi telefonszámon:

+36 1 209-3609

Előzetes bejelentkezést kérünk:
Bejelentkezés

Kopogtató

A gyerekeknek készség- és képességfejlesztő játékokat tartunk, bevonva őket az általunk használt tanulási formákba, helyzetekbe.

Rogers kopogtato

Ismerkedő foglalkozások

Munkatársaink

Alapítványunk

Iskolánk és óvodánk fenntartója a Carl Rogers Személyközpontú Iskola Alapítvány.

Alapítványunk