Like
Rogers, az együttműködés, a bizalom és
a sokoldalú tudás iskolája Miben több ez az iskola?

Nyílt Napok a Rogers Iskolában

Köszönjük érdeklődését iskolánk iránt.
A Rogers Iskolában a 2018/2019-es tanévben 5 alkalommal szervezünk nyílt napot, hogy a szülőknek lehetősége legyen megismerni iskolánkat, és minden fölmerülő kérdésre választ tudjunk adni. Januártól pedig az egész családot várjuk a játékos ismerkedő foglalkozásokon, ahol a gyerekek is kipróbálhatják, milyen Rogers iskolásnak lenni.

Nyílt napok időpontjai: 2018. november 14., november 27., 2019. január 10., február 6.

Rogers Café (felsőbb osztályba jelentkezőknek): 2019. március 6.

Az összes nyílt napunk megtelt, már csak várólistára tudunk fogadni jelentkezést. Nyílt napjainkon a részvételi létszám korlátozott, a jelentkezőket érkezési sorrendben osztjuk be a különböző dátumokra. Nagy az érdeklődés az iskolánk iránt, aminek örülünk, azonban ez azt is jelenti, hogy sajnos nem tudunk több érdeklődőt fogadni, csak abban az esetben ha valamelyik család visszamondja majd a bejelentkezést. A várólistára az alábbi linkre kattintva tud feliratkozni:

Nyílt nap várólista


Nyílt napok programja

A nyílt napok programja egységesen reggel 8 órakor kezdődik!

08:00 - 8:30 köszöntő, bemutatkozás helyszín: kijelölt osztályterem
08:30 - 10:40 óralátogatások helyszín: osztálytermek
10:40 - 11:10 beszélgetés a látottakról, hallottakról helyszín: kijelölt osztályterem

Rogers Café

A tanévben az utolsó nyílt napunk 2019. március 6.-án más lesz mint a többi. Ezen a különleges nyílt napon óralátogatások helyett az iskolánk iránt érdeklődőket egy "kávéházi" beszélgetésre hívjuk. Délután 3-tól 5-ig a Rogers Café asztalainál a hozzánk látogató vendégek a Rogers Iskola különböző polgáraival beszélgethetnek egy-egy őket érdeklő témáról. A beszélgető partnerek között lesz több pedagógus, szülő és diák is. Vendégeink megtudhatják, milyen diáknak lenni egy bizalomra épülő légkörben, milyen tapasztalataik vannak a szülőknek gyermekük fejlődéséről, hogyan éljük meg közösen a Rogers iskolai létet. Pedagógusainkkal beszélgethetnek például arról, hogy milyen speciális tantárgyaink vannak, miben látjuk a tanulás lényegét, hogyan értékelünk, miként épül fel egy-egy napunk vagy egy évünk.

További információk a jelentkezéssel kapcsolatban: Kecskeméthy Ági iskolatitkárunk szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére, munkanapokon 8:30-16:00 óráig a +36 1 209-3609-es telefonszámon.

Kopogtató hírlevél sorozat

Fontos, hogy akik hozzánk íratják be a gyermekeiket, tisztában legyenek azzal, hogy több mint 25 éve működő alternatív iskolánk mit kínál a családok számára. Nálunk a tananyag elsajátítása mellett kiemelt szerepe van a szociális fejlődésnek. Hisszük, hogy a Rogers Iskolát elvégezve tudatosabb, önállóbb, a felelősséget bátrabban vállaló felnőtt lesz a gyerekekből. Célunk, hogy a gyerekek úgy találják meg egyéni útjukat, hogy közben megtanulnak egy közösségben együtt élni. Közösségünk tagjai a diáktársak, a tanárok, és szülők is. Olyan szülőket várunk, akiknek a nevelésről vallott nézetei közel állnak a miénkhez, és akik tudnak időt és energiát szánni arra, hogy sok mindent beépítsenek szemléletükbe az iskolában tapasztaltakból.

Összeállítottunk egy 9 részből álló hírlevél sorozatot, amiben az iskolaválasztás minden fontos kérdésére igyekszünk választ adni. Iratkozzon fel 9 részből álló Kopogtató hírlevelünkre most és ismerjen meg minket!

Feliratkozom a Kopogtató hírlevelekre

Kompetencia alapú oktatás

Iskolánkban kompetencia alapú oktatás folyik

A Carl Rogers Személyközpontú Alapítványi Iskola, Budapest azon általános iskolái közé tartozik, ahol kompetencia alapú oktatás folyik. Mit jelent a kompetencia alapú oktatás?

A kompetencia alapú oktatás célja az, hogy a gyermekek a mindennapi életben hasznosítható tudással rendelkezzenek - nem lemondva az ismeretek elsajátításáról, vagyis ismeretekbe ágyazott képességfejlesztés megvalósítására törekszik.

A kompetencia alapú képzés kezdetektől, az iskola 1990-es alapításától jellemző ránk. Az évek során jelentős tapasztalatokat szereztünk az általános iskolai kulcskompetenciák fejlesztése terén. Büszkék vagyunk rá, hogy az Oktatási Hivatal által végzett országos kompetenciaméréseken a Rogers Iskola tanulói mindkét kompetenciaterületen (matematika, szövegértés) kiemelkedően, magasan mind az országos, mind a budapesti átlag felett teljesítettek.

Részletes kompetenciamérési eredményeink itt

A témáról további részleteket a Rogers blogban talál:

Rogers Iskola nevelési tanácsok - mi is az a kompetencia alapú oktatás?

Nyílt napok

Nyílt napjainkat az alábbi dátumokon tartjuk az idei tanévben:

  • 2018. november 14. - megtelt
  • 2018. november 27. - megtelt
  • 2019. január 10. - megtelt
  • 2019. február 6. - megtelt
  • 2019. március 6. - Rogers Café
Kecskeméthy Ági iskolatitkárunk szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére, munkanapokon 8:30-16:00 óráig az alábbi telefonszámon:

+36 1 209-3609

Az összes nyílt napunk megtelt, már csak várólistára tudunk fogadni jelentkezést.
Nyílt nap várólista

Munkatársaink

Alapítványunk

Iskolánk és óvodánk fenntartója a Carl Rogers Személyközpontú Iskola Alapítvány.

Alapítványunk