Like
Rogers, az együttműködés, a bizalom és
a sokoldalú tudás iskolája Miben több ez az iskola?

Nyílt napok a Rogers Iskolában

Köszönjük érdeklődését iskolánk iránt.
A Rogers Iskolában a 2018/2019-es tanévben 5 alkalommal szervezünk nyílt napot, hogy a szülőknek lehetősége legyen megismerni iskolánkat, és minden fölmerülő kérdésre választ tudjunk adni. Januártól pedig az egész családot várjuk a játékos ismerkedő foglalkozásokon, ahol a gyerekek is kipróbálhatják, milyen Rogers iskolásnak lenni.

Nyílt napok időpontjai: 2018. november 14., november 27., 2019. január 10., február 6.

Rogers Café (felsőbb osztályba jelentkezőknek): 2019. március 20.

Kérjük jelentkezzen be az alábbi linkre kattintva:

Nyílt nap bejelentkezés


Nyílt napok programja

A nyílt napok programja egységesen reggel 8 órakor kezdődik!

08:00 - 8:30 köszöntő, bemutatkozás helyszín: kijelölt osztályterem
08:30 - 10:40 óralátogatások helyszín: osztálytermek
10:40 - 11:10 beszélgetés a látottakról, hallottakról helyszín: kijelölt osztályterem

Rogers Café

A tanévben az utolsó nyílt napunk 2019. március 20-án más lesz mint a többi. Ezen a különleges nyílt napon óralátogatások helyett az iskolánk iránt érdeklődőket egy "kávéházi" beszélgetésre hívjuk. Délután 3-tól 5-ig a Rogers Café asztalainál a hozzánk látogató vendégek a Rogers Iskola különböző polgáraival beszélgethetnek egy-egy őket érdeklő témáról. A beszélgető partnerek között lesz több pedagógus, szülő és diák is. Vendégeink megtudhatják, milyen diáknak lenni egy bizalomra épülő légkörben, milyen tapasztalataik vannak a szülőknek gyermekük fejlődéséről, hogyan éljük meg közösen a Rogers iskolai létet. Pedagógusainkkal beszélgethetnek például arról, hogy milyen speciális tantárgyaink vannak, miben látjuk a tanulás lényegét, hogyan értékelünk, miként épül fel egy-egy napunk vagy egy évünk.

További információk a jelentkezéssel kapcsolatban: Kecskeméthy Ági iskolatitkárunk szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére, munkanapokon 8:30-16:00 óráig a +36 1 209-3609-es telefonszámon.

Kopogtató hírlevél sorozat

Fontos, hogy akik hozzánk íratják be a gyermekeiket, tisztában legyenek azzal, hogy több mint 25 éve működő alternatív iskolánk mit kínál a családok számára. Nálunk a tananyag elsajátítása mellett kiemelt szerepe van a szociális fejlődésnek. Hisszük, hogy a Rogers Iskolát elvégezve tudatosabb, önállóbb, a felelősséget bátrabban vállaló felnőtt lesz a gyerekekből. Célunk, hogy a gyerekek úgy találják meg egyéni útjukat, hogy közben megtanulnak egy közösségben együtt élni. Közösségünk tagjai a diáktársak, a tanárok, és szülők is. Olyan szülőket várunk, akiknek a nevelésről vallott nézetei közel állnak a miénkhez, és akik tudnak időt és energiát szánni arra, hogy sok mindent beépítsenek szemléletükbe az iskolában tapasztaltakból.

Összeállítottunk egy 9 részből álló hírlevél sorozatot, amiben az iskolaválasztás minden fontos kérdésére igyekszünk választ adni. Iratkozzon fel 9 részből álló Kopogtató hírlevelünkre most és ismerjen meg minket!

Feliratkozom a Kopogtató hírlevelekre

Kompetencia alapú oktatás

Iskolánkban kompetencia alapú oktatás folyik

A Carl Rogers Személyközpontú Alapítványi Iskola, Budapest azon általános iskolái közé tartozik, ahol kompetencia alapú oktatás folyik. Mit jelent a kompetencia alapú oktatás?

A kompetencia alapú oktatás célja az, hogy a gyermekek a mindennapi életben hasznosítható tudással rendelkezzenek - nem lemondva az ismeretek elsajátításáról, vagyis ismeretekbe ágyazott képességfejlesztés megvalósítására törekszik.

A kompetencia alapú képzés kezdetektől, az iskola 1990-es alapításától jellemző ránk. Az évek során jelentős tapasztalatokat szereztünk az általános iskolai kulcskompetenciák fejlesztése terén. Büszkék vagyunk rá, hogy az Oktatási Hivatal által végzett országos kompetenciaméréseken a Rogers Iskola tanulói mindkét kompetenciaterületen (matematika, szövegértés) kiemelkedően, magasan mind az országos, mind a budapesti átlag felett teljesítettek.

Részletes kompetenciamérési eredményeink itt

A témáról további részleteket a Rogers blogban talál:

Rogers Iskola nevelési tanácsok - mi is az a kompetencia alapú oktatás?

Nyílt napok

Nyílt napjainkat az alábbi dátumokon tartjuk az idei tanévben:

  • 2018. november 14.
  • 2018. november 27.
  • 2019. január 10.
  • 2019. február 6.
  • 2019. március 20. - Rogers Café
Kecskeméthy Ági iskolatitkárunk szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére, munkanapokon 8:30-16:00 óráig az alábbi telefonszámon:

+36 1 209-3609

Nyílt napjainkra előzetes bejelentkezést kérünk:
Nyílt nap bejelentkezés

Munkatársaink

Alapítványunk

Iskolánk és óvodánk fenntartója a Carl Rogers Személyközpontú Iskola Alapítvány.

Alapítványunk