Like
Rogers, az együttműködés, a bizalom és
a sokoldalú tudás iskolája Miben több ez az iskola?

Felvétel felsőbb osztályokba

Minden évfolyamra folyamatosan fogadunk új jelentkezőket! A nem elsős, újonnan jöttek esetében az ismerkedés menete hasonló, az érintett osztály tagjainak bevonásával. A választás megkönnyítésének érdekében a gyermekek próbahéten vehetnek részt nálunk, mely időszak alatt ízelítőt kaphatnak a Rogers Iskola életének mindennapjaiból.

Áttekintettük a csatlakozási pontokat (4. 6. 8. osztály), keresve azt, hogyan segíthetünk a hozzánk belépőknek vagy a tőlünk távozóknak.

Átjárhatóság

Iskolánkban a Nemzeti Alaptanterv szerint folyik az oktatás. A lassabban haladóknak lehetőségük van arra, hogy az alsó tagozaton képességeik szerint haladjanak. Fontos, hogy folyamatos párbeszéd legyen az iskola és a szülők között, így mindig lehetősége van a tanárnak meghatározni, hogy véleménye szerint hol áll a gyerek a tananyag tekintetében.

Beilleszkedés

Az új diákok beilleszkedése felsőbb osztályokba nagyobb problémát okozhat, hiszen minél hosszabb időt töltött a gyerek a hagyományos iskolában, általában annál nehezebb beszoknia az új rendbe. A 4. osztály után érkező újak számára megkönnyítheti a belépést, hogy egy viszonylag átmeneti időszak következik. A középső, felső tagozati ciklus nem kell, hogy feszített legyen a tananyag szempontjából. A lineáris tananyag elrendezés megkönnyíti a dolgunkat, időt hagy számunkra a részletezőbb, elmélyültebb megközelítésre, ezt könnyebb elsajátítania a hozzánk később érkezőknek is. A 7.-8. évfolyamra szóló programunk közvetlenül a középiskolára készít fel. Ezen a két évfolyamon lehetőség van arra is, hogy olyan hetediket már elvégzett gyerekek csatlakozzanak az osztályhoz, akik két tanévet szánnak arra, hogy a későbbiekben biztosabb alapokkal lépjenek tovább a középiskolába.

Sikeres középiskolai felvételi

A 7-8. évfolyamunk célja, hogy a gyerekek sikeresen felkészüljenek a felvételire, és a középiskolai életre. A két felvételi tantárgyra kiemelt figyelmet fordítunk a két tanév során, magyarból és matematikából heti 5 tanórát tartunk, képesség szerinti csoportbontásban. Tanórákba beépítjük a felvételi felkészítést a teljes 7-8. évfolyam során, az elmúlt évek felvételi feladatait is gyakoroljuk a tantárgyi anyagba ágyazva. A felvételi előtt intenzív kéthónapos felvételi előkészítő szakaszt tartunk. A szaktárgyi elméleti anyagokat egyéni kutatási feladatokkal és olyan művészeti eszközökkel dolgozzuk fel, mint a dráma, a film és a képzőművészet.
A tananyag megtanulása mellett hangsúlyt fektetünk a kommunikációs készség és az együttműködési képesség fejlesztésére is. Foglalkozunk tanulásmódszertannal. Emelt szintű angol, komplex tudományos óra, egyéni prezentációk, projektek és kirándulások gazdagítják a programot. Tanulási stratégiákat tanítunk. Az önálló munkát és a csapatmunkát egyaránt támogatjuk. Ez a tevékenységközpontú feldolgozás segít rutint szerezni abban, hogy a lexikai tudást a tanulóink vissza tudják adni, el tudják mondani, önmagukat ki tudják fejezni. A 7-8. osztályainkban középiskolai tanárok is tanítanak nálunk, nem középiskolai elvárásokkal, de középiskolai szemlélettel.

További információk a jelentkezéssel kapcsolatban:

Kecskeméthy Ági iskolatitkárunk szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére, munkanapokon 8:30-16:00 óráig a +36 1 209-3609-es telefonszámon.

Köszönjük érdeklődését az iskolánk iránt!

Szőke Orsi

"A Rogersben én megszerettem a tanulást, örülök, ha új, érdekes (és kevésbé érdekes) dolgot tudhatok."

szoke orsi

Szőke Orsi írása

Ezért szeretjük

1988-ban megfogalmazódott az „álom”: csinálhatnánk egy olyan iskolát, ahol a fiatalabb-idősebb emberek, akik ott élnek, személyes viszonyban vannak egymással és ez legalább olyan fontos eleme az életüknek, mint az, hogy mit kell tanulni.

Rogers Iskola és Óvoda

Video :: Miért szeretjük?

Feliratkozom

Összeállítottunk egy 8 részből álló hírlevél sorozatot, amiben az iskolaválasztás minden fontos kérdésére igyekszünk választ adni.

Iratkozzon fel most és ismerjen meg minket!

Mi iránt érdeklődik?