Like
Rogers, az együttműködés, a bizalom és
a sokoldalú tudás iskolája Miben több ez az iskola?

Felvételi folyamat első osztályba

Olyan családokat keresünk, ahol a szülőknek a nevelésről vallott nézetei közel állnak a miénkhez. Ahol a szülők - az együttműködés érdekében - tudnak időt és energiát szánni arra, hogy sok mindent beépítsenek szemléletükbe az iskolában tapasztaltakból. Működésünk több mint két évtizede alapján úgy látjuk, hogy iskolánkban azok a gyerekek fejlődnek a legjobban, akiknek szülei és tanárai a gyerekeket érintő kérdésekben általában egyetértenek.

Személyes találkozó a szülőkkel

Iskolánkba a felvételt megelőzi egy alapos ismerkedési folyamat, melynek célja a lehetőségekhez képest egymás kölcsönös megismerése. Ehhez személyes találkozókat biztosítunk a nyílt napjainkon.

A nyílt napok időpontjai és programja ide kattintva elérhető

Az összes nyílt napunk megtelt, már csak várólistára tudunk fogadni jelentkezést. Nyílt napjainkon a részvételi létszám korlátozott, a jelentkezőket érkezési sorrendben osztjuk be a különböző dátumokra. Nagy az érdeklődés az iskolánk iránt, aminek örülünk, azonban ez azt is jelenti, hogy sajnos nem tudunk több érdeklődőt fogadni, csak abban az esetben ha valamelyik család visszamondja majd a bejelentkezést. A várólistára az alábbi linkre kattintva tud feliratkozni:

Nyílt nap várólista


A jelentkezés lépései

1 - Jelentkezési lap kitöltése 2019. február 9-ig
Jelentkezési lap kitöltése

A 2019-20-as tanév első osztályába 2019. február 9. a jelentkezési határidő. A jelentkezők nagy száma miatt sajnos a határidő utáni jelentkezéseket már nem tudjuk figyelembe venni.

A jelentkezési lapot kitöltőknek elküldünk egy kérdőívet. Azokat a családokat, akik a kérdőívet kitöltve visszaküldik 2019. február 26-ig, meghívjuk az ismerkedő játékra.

2 - Ismerkedő játék: 2019. március 23., szombat.

Az ismerkedés szerves része a gyermek megfigyelése csoportos helyzetben. Ez az első osztályba jelentkezők esetén egy délelőtti ismerkedő játék keretében zajlik, melyen a foglalkozásokat a rogerses nagy diákok ajánlják fel a kicsiknek. Az ismerkedő játék során figyeljük a gyerekek viselkedését, választásait, reakcióikat a nagyobb gyerekek kezdeményezéseire. Az első osztály felvételében részt vesznek a leendő osztálytanító(k), az iskola pszichológusa, logopédusa és egy-két tanító, köztük lehetőleg egy fejlesztő pedagógus.

Ismerkedő játék részletesen

3 - Döntés a felvételről

Ez után az aránylag hosszú folyamat után kell képesnek lennie a családnak arra, hogy jelentkezési igényét megerősítse vagy visszavonja. Az ismerkedő folyamatban az iskola részéről részt vesz az iskola két tanítója, a leendő elsős tanítók és az iskola logopédusa. Az ismerkedés során elsősorban azt tekintjük meghatározónak, hogy a család egésze hogyan viszonyul szemléletünkhöz, pedagógiai elképzeléseinkhez. Célunk, hogy heterogén, csoportként együttműködni képes osztályokat hozzunk létre. A felvételről a tantestületi műhely tagjai döntenek.


Osztályonként felveszünk egy-két részképesség zavarral, tanulási nehézséggel küzdő gyereket, akikkel differenciált módon dolgozunk. Amennyiben egy gyermek speciális szakellátásra szorulna, annak az iskolán kívül megoldhatónak és elegendőnek kell lennie. Egyelőre iskolánk nem tud olyan gyereket elvállalni, aki egymaga egy teljes szakembert köt le.

Osztályonként maximum 20-24 gyereket veszünk fel.

További információk a jelentkezéssel kapcsolatban:

Kecskeméthy Ági iskolatitkárunk szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére, munkanapokon 8:30-16:00 óráig a +36 1 209-3609-es telefonszámon.

Köszönjük érdeklődését az iskolánk iránt!

Elsős tanítók 2019/20

A 2019/20-as tanévben Buzás Krisztina és Györfi Klára lesznek az elsős tanítók. A velük készült bemutatkozó interjúk itt olvashatók:

Buzas Kriszta Rogers Iskola tanító

Interjú : Buzás Kriszta

Bardosne Gyorfi Klara Rogers Iskola tanító

Interjú : Bárdosné Györfi Klára

Kopogtató hírlevél

Összeállítottunk egy 8 részből álló hírlevél sorozatot, amiben az iskolaválasztás minden fontos kérdésére igyekszünk választ adni.

Iratkozzon fel most és ismerjen meg minket!

Mi iránt érdeklődik?