Like
Rogers, az együttműködés, a bizalom és
a sokoldalú tudás iskolája Miben több ez az iskola?

Kopogtató foglalkozások

Minden tanévben játékos ismerkedő foglalkozásokat szervezünk az iskolánk iránt érdeklődő családoknak. Januártól márciusig, 9 héten keresztül, keddenként, hetente egyszer várjuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket. A foglalkozásokba bármikor be lehet kapcsolódni. A gyerekeknek készség- és képességfejlesztő játékokat tartunk, bevonva őket az általunk használt tanulási formákba, helyzetekbe. A találkozások alkalmat adnak a gyerekeknek arra, hogy megismerjék és otthonosan mozogjanak a Rogers Iskolában, kapcsolatot teremtsenek az itt dolgozó pedagógusokkal.

Részletek

A foglalkozások minden kedden 16.30-17.30 között kerülnek megrendezésre.
Az első foglalkozás időpontja: 2017. január 10. kedd 16.30-17.30. A foglalkozások alkalmanként is látogathatók.
További információk és bejelentkezés iskolai napokon a (06 1) 209 3609-es telefonszámon vagy a rogersinfo_kukac_rogersiskola.huemail címen.

Mivel a Rogers Iskolában a gyerekekkel való munka során a szülők fontos partnerek számunkra, ezért szeretnénk, hogy ők is minél jobban megismerjenek bennünket. Ennek érdekében a gyerekfoglalkozásokkal párhuzamosan a szülőknek is szervezünk egy Rogers Iskolával ismerkedő tematikus beszélgetés sorozatot. A szülői beszélgetések tervezett tematikája a következő:

 • január 10. általános bevezetés
 • január 17. a tanév felépítése, napirend
 • január 24. speciális tantárgyak az iskolában
 • január 31. tanítási módszerek
 • február 7. kommunikáció, konfliktuskezelés
 • február 14. értékelés
 • február 28. személyközpontúság
 • március 7. a felvétel folyamata, kérdések, kötetlen beszélgetés
 • március 14. közös mesealkotás a gyerekekkel

A témák esetenként eltérhetnek a tervezettől. A foglalkozások ára: alkalmanként 2.000,- Ft / család. A foglalkozásokba bármikor be lehet kapcsolódni. A gyermekeket és a szülőket is két-két kolléga várja ezekben az időpontokban. Kérjük, hogy a gyerekeknek hozzanak váltócipőt.

Gyerekeknek

Ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akik már nagyon várják az iskolát, akik egyáltalán nem várják az iskolát, akik szívesen játszanak csoportban, akiknek kedve vagy szüksége van képességfejlesztő játékokban részt venni.

Szülőknek

Ajánljuk azoknak a szülőknek, akik szeretnének segítséget kapni a gyermekük számára legmegfelelőbb iskola vagy iskolatípus kiválasztásához, szeretnék tudni, hogyan segítsék gyerekük átlépését az óvodából az iskolába és hogyan készüljenek az iskolára.

A találkozások alkalmat adnak a gyerekeknek arra, hogy megismerjék egymást, leendő tanítóikat, és otthonosan mozogjanak a Rogers Iskolában. A tanítók a gyerekek megismerése mellett megfigyelik a már kialakult készségeket, ismereteket. Módot ad ez arra is, ha valahol problémát tapasztalunk, rögtön elkezdődhessen a preventív fejlesztés.

Mivel a Rogers Iskolába családokat és nem gyerekeket veszünk fel, ezért kiemelten fontos számunkra, hogy a szülők minél jobban megismerhessenek bennünket, ennek érdekében a gyerekfoglalkozásokkal párhuzamosan a szülőkkel is elindul egy ismerkedési folyamat.

A találkozókon kötetlen formában beszélgetünk a személyközpontúság rogersi szemléletéről, nevelési attitűdünkről, számunkra fontos értékekről, iskolánk felépítéséről, értékelési módszereinkről, és minden olyan dologról, ami a szülőket érdekli. A beszélgetések során a szülők is megismerkedhetnek a következő év tanítóival, akiktől az első osztállyal kapcsolatos konkrét kérdéseikre is válasz kaphatnak.

Kompetencia alapú oktatás

Iskolánkban kompetencia alapú oktatás folyik

A Carl Rogers Személyközpontú Alapítványi Iskola, Budapest azon általános iskolái közé tartozik, ahol kompetencia alapú oktatás folyik. Mit jelent a kompetencia alapú oktatás?

A kompetencia alapú oktatás célja az, hogy a gyermekek a mindennapi életben hasznosítható tudással rendelkezzenek - nem lemondva az ismeretek elsajátításáról, vagyis ismeretekbe ágyazott képességfejlesztés megvalósítására törekszik.

A kompetencia alapú képzés kezdetektől, az iskola 1990-es alapításától jellemző ránk. Az évek során jelentős tapasztalatokat szereztünk az általános iskolai kulcskompetenciák fejlesztése terén. Büszkék vagyunk rá, hogy az Oktatási Hivatal által végzett országos kompetenciaméréseken a Rogers Iskola tanulói mindkét kompetenciaterületen (matematika, szövegértés) kiemelkedően, magasan mind az országos, mind a budapesti átlag felett teljesítettek.

Részletes kompetenciamérési eredményeink itt

A témáról további részleteket a Rogers blogban talál:

Rogers Iskola nevelési tanácsok - mi is az a kompetencia alapú oktatás?

Nyílt napok

Nyílt napjainkat az alábbi dátumokon tartjuk az idei tanévben:

 • 2017. november 15.
 • 2017. november 28.
 • 2018. január 11.
 • 2018. február 7.
 • 2018. március 7.
Kecskeméthy Ági iskolatitkárunk szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére, munkanapokon 8:00-16:00 óráig az alábbi telefonszámon:

+36 1 209-3609

Előzetes bejelentkezést kérünk emailben.

Kopogtató

A gyerekeknek készség- és képességfejlesztő játékokat tartunk, bevonva őket az általunk használt tanulási formákba, helyzetekbe.

Rogers kopogtato

Ismerkedő foglalkozások

Munkatársaink

Alapítványunk

Iskolánk és óvodánk fenntartója a Carl Rogers Személyközpontú Iskola Alapítvány.

Alapítványunk