Like
Rogers, az együttműködés, a bizalom és
a sokoldalú tudás iskolája Miben több ez az iskola?

Kopogtató foglalkozások

Minden tanévben játékos ismerkedő foglalkozásokat szervezünk az iskolánk iránt érdeklődő családoknak. Januártól márciusig, 9 héten keresztül, keddenként, hetente egyszer várjuk a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket. A foglalkozásokba bármikor be lehet kapcsolódni. A gyerekeknek készség- és képességfejlesztő játékokat tartunk, bevonva őket az általunk használt tanulási formákba, helyzetekbe. A találkozások alkalmat adnak a gyerekeknek arra, hogy megismerjék és otthonosan mozogjanak a Rogers Iskolában, kapcsolatot teremtsenek az itt dolgozó pedagógusokkal.

Részletek

A foglalkozások minden kedden 16.30-17.30 között kerülnek megrendezésre.
Az első foglalkozás időpontja: 2017. január 10. kedd 16.30-17.30. A foglalkozások alkalmanként is látogathatók.
További információk és bejelentkezés iskolai napokon a (06 1) 209 3609-es telefonszámon vagy a rogersinfo_kukac_rogersiskola.huemail címen.

Mivel a Rogers Iskolában a gyerekekkel való munka során a szülők fontos partnerek számunkra, ezért szeretnénk, hogy ők is minél jobban megismerjenek bennünket. Ennek érdekében a gyerekfoglalkozásokkal párhuzamosan a szülőknek is szervezünk egy Rogers Iskolával ismerkedő tematikus beszélgetés sorozatot. A szülői beszélgetések tervezett tematikája a következő:

  • január 10. általános bevezetés
  • január 17. a tanév felépítése, napirend
  • január 24. speciális tantárgyak az iskolában
  • január 31. tanítási módszerek
  • február 7. kommunikáció, konfliktuskezelés
  • február 14. értékelés
  • február 28. személyközpontúság
  • március 7. a felvétel folyamata, kérdések, kötetlen beszélgetés
  • március 14. közös mesealkotás a gyerekekkel

A témák esetenként eltérhetnek a tervezettől. A foglalkozások ára: alkalmanként 2.000,- Ft / család. A foglalkozásokba bármikor be lehet kapcsolódni. A gyermekeket és a szülőket is két-két kolléga várja ezekben az időpontokban. Kérjük, hogy a gyerekeknek hozzanak váltócipőt.

Gyerekeknek

Ajánljuk azoknak a gyerekeknek, akik már nagyon várják az iskolát, akik egyáltalán nem várják az iskolát, akik szívesen játszanak csoportban, akiknek kedve vagy szüksége van képességfejlesztő játékokban részt venni.

Szülőknek

Ajánljuk azoknak a szülőknek, akik szeretnének segítséget kapni a gyermekük számára legmegfelelőbb iskola vagy iskolatípus kiválasztásához, szeretnék tudni, hogyan segítsék gyerekük átlépését az óvodából az iskolába és hogyan készüljenek az iskolára.

A találkozások alkalmat adnak a gyerekeknek arra, hogy megismerjék egymást, leendő tanítóikat, és otthonosan mozogjanak a Rogers Iskolában. A tanítók a gyerekek megismerése mellett megfigyelik a már kialakult készségeket, ismereteket. Módot ad ez arra is, ha valahol problémát tapasztalunk, rögtön elkezdődhessen a preventív fejlesztés.

Mivel a Rogers Iskolába családokat és nem gyerekeket veszünk fel, ezért kiemelten fontos számunkra, hogy a szülők minél jobban megismerhessenek bennünket, ennek érdekében a gyerekfoglalkozásokkal párhuzamosan a szülőkkel is elindul egy ismerkedési folyamat.

A találkozókon kötetlen formában beszélgetünk a személyközpontúság rogersi szemléletéről, nevelési attitűdünkről, számunkra fontos értékekről, iskolánk felépítéséről, értékelési módszereinkről, és minden olyan dologról, ami a szülőket érdekli. A beszélgetések során a szülők is megismerkedhetnek a következő év tanítóival, akiktől az első osztállyal kapcsolatos konkrét kérdéseikre is válasz kaphatnak.

Elsős tanító 2017/18

A 2017/18-as tanévben Tallér Júlia lesz az egyik elsős tanító. A vele készült interjú itt olvasható.

Taller Júlia

Interjú : Tallér Júlia

Feliratkozom

Összeállítottunk egy 8 részből álló hírlevél sorozatot, amiben az iskolaválasztás minden fontos kérdésére igyekszünk választ adni.

Iratkozzon fel most és ismerjen meg minket!

Mi iránt érdeklődik?

Kopogtató

A gyerekeknek készség- és képességfejlesztő játékokat tartunk, bevonva őket az általunk használt tanulási formákba, helyzetekbe.

Rogers kopogtato

Ismerkedő foglalkozások

Alapítványunk

Iskolánk és óvodánk fenntartója a Carl Rogers Személyközpontú Iskola Alapítvány.

Alapítványunk