Like
Rogers, az együttműködés, a bizalom és
a sokoldalú tudás iskolája Miben több ez az iskola?

Felvételi folyamat első osztályba

Olyan családokat keresünk, ahol a szülőknek a nevelésről vallott nézetei közel állnak a miénkhez. Ahol a szülők - az együttműködés érdekében - tudnak időt és energiát szánni arra, hogy sok mindent beépítsenek szemléletükbe az iskolában tapasztaltakból. Működésünk több mint két évtizede alatt azt tapasztaltuk, hogy iskolánkban azok a gyerekek fejlődnek a legjobban, akiknek szülei és tanárai a gyerekeket érintő kérdésekben általában egyetértenek.

Jelentkezési folyamat első osztályba

Iskolánkba a felvételt megelőzi egy alapos ismerkedési folyamat, melynek célja a lehetőségekhez képest egymás kölcsönös megismerése. Ehhez személyes találkozókat biztosítunk a nyílt napjainkon, valamint egyéni megkeresések során, elsősorban az osztáyfőnökök részvételével. Az ismerkedés szerves része a gyermek megfigyelése csoportos helyzetben. Ez az óvodából érkező első osztályba jelentkezők esetén egy délelőtti ismerkedő játék keretében zajlik, melyen a foglalkozásokat a rogerses nagy diákok ajánlják fel a kicsiknek. Az ismerkedő játék során figyeljük a gyerekek viselkedését, választásait, reakcióikat a nagyobb gyerekek kezdeményezéseire. Az első osztály felvételében részt vesznek a leendő osztálytanító(k), az iskola pszichológusa, logopédusa és egy-két tanító, köztük lehetőleg egy fejlesztő pedagógus, az intézményünk óvodájából legalább egy óvodapedagógus. Célunk, hogy minden szempontból heterogén, csoportként együttműködni képes osztályokat hozzunk létre. A felvételről a tantestületi műhely tagjai döntenek, vitás kérdésekben a leendő tanítók szava a meghatározó.

A jelentkezés lépései

1 - Személyes találkozó a szülőkkel

Erre háromféleképpen kerülhet sor:

  • - Nyílt napokon
  • - "Kopogtató" játékos foglalkozásokon
  • - Egyéni beszélgetéseken előzetes bejelentkezés alapján

2 - Jelentkezési lap leadása

A jelentkezési lapot a személyes találkozón adjuk az érdeklődőknek, illetve letölthető a honlapunkról is, az alábbi linkre kattintva:

Jelentkezési lap letöltése

3 - Szülői kérdőív kitöltése

A jelentkezési lapot visszaküldőket egy levélben hívjuk meg az ismerkedő játékra és ugyanakkor küldjük el a szülői kérdőívet is.

4 - Ismerkedő játék

Az ismerkedő játék időpontja: 2018. március 24., szombat.

Ismerkedő játék részletesen

Ez után az aránylag hosszú folyamat után kell képesnek lennie a családnak arra, hogy jelentkezési igényét megerősítse vagy visszavonja. Az ismerkedő folyamatban az iskola részéről részt vesz az iskola két tanítója, a leendő elsős tanítók és az iskola logopédusa. Az ismerkedés során elsősorban azt tekintjük meghatározónak, hogy a család egésze hogyan viszonyul szemléletünkhöz, pedagógiai elképzeléseinkhez.

Osztályonként felveszünk egy-két részképesség zavarral, tanulási nehézséggel küzdő gyereket, akikkel differenciált tanterv alapján dolgozunk. Amennyiben egy gyermek speciális szakellátásra szorulna, annak az iskolán kívül megoldhatónak és elegendőnek kell lennie. Egyelőre iskolánk nem tud olyan gyereket elvállalni, aki egymaga egy teljes szakembert köt le.

Osztályonként maximum 18-20 gyereket veszünk fel.

További információk a jelentkezéssel kapcsolatban:

Kecskeméthy Ági iskolatitkárunk szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére, munkanapokon 8:00-16:00 óráig a +36 1 209-3609-es telefonszámon.

Köszönjük érdeklődését az iskolánk iránt!

Elsős tanító 2017/18

A 2017/18-as tanévben Tallér Júlia lesz az egyik elsős tanító. A vele készült interjú itt olvasható.

Taller Júlia

Interjú : Tallér Júlia

Feliratkozom

Összeállítottunk egy 8 részből álló hírlevél sorozatot, amiben az iskolaválasztás minden fontos kérdésére igyekszünk választ adni.

Iratkozzon fel most és ismerjen meg minket!

Mi iránt érdeklődik?

Kopogtató

A gyerekeknek készség- és képességfejlesztő játékokat tartunk, bevonva őket az általunk használt tanulási formákba, helyzetekbe.

Rogers kopogtato

Ismerkedő foglalkozások

Alapítványunk

Iskolánk és óvodánk fenntartója a Carl Rogers Személyközpontú Iskola Alapítvány.

Alapítványunk